Тенис порталът на България
Турнирът в Бу*****ещ през 2016 г. - Версия за принтиране

+- Тенис порталът на България (http://forum.tennisportal.bg)
+-- Форум: Основен форум (http://forum.tennisportal.bg/forumdisplay.php?fid=5)
+--- Форум: ATP (http://forum.tennisportal.bg/forumdisplay.php?fid=8)
+--- Тема: Турнирът в Бу*****ещ през 2016 г. (/showthread.php?tid=45)Турнирът в Бу*****ещ през 2016 г. - pathfinderrr - 25-04-2016

Поради отлагане заради дъжд към момента на писане все още не се знае победителя измежду финалистите на сингъл - Вердаско и Пуйе.

След посещението ми с русенската група тази година обаче това, което се знае е, че турнирът има много сериозни проблеми пред бъдещето си.

Сигурно си спомняте за скандала с пожара в дискотека в Бу*****ещ, където загинаха няколко десетки хора, и който доведе до смяна на румънския премиер. Е, този същият скандал дава своето отражение и на турнира.

След като турнирът бе провеждан 20 години на един и същи стадион, новопросветените румънски власти установили, че не е безопасно съоръжението от пожарна гледна точка! По този повод т.г. (2016) централен корт на турнира бе едно импровизирано съоръжение с метално скеле и преносими трибуни, събиращи не повече от 1000 зрители. Не знаех да плача ли, да се смея ли, толкова трагично бе положението. Горките румънци - едва ли се гордеят с турнира си в това състояние.

Говореше се упорито също, че Йон Цириак (собственика на АТП лиценза за турнира) иска да продаде правата за турнира. Но на кой ли в Румъния му трябва лиценз без да има подходящ тенис стадион?